Tips
- Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren
- Leg een bergje houtskool in de barbecue
- Daartussen plaats je de aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt.
- Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking
- Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden
- Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren
- Heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen
- Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken
- Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed
- Bestrijk het vlees op het rooster regelmatig met olie, zo blijft het vlees sappiger
- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren.
- Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard
- Moeilijk te keren stukken vlees kunnen in een klem- of grillrooster worden gegrild
- Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt
- Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dan vanzelf
- Door gebruik te maken van aluminiumfolie of aluminiumbakjes kan het vlees niet verbranden en sappen en marinades kunnen niet in het vuur komen
Veilig barbecuen