Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ricky/domains/cateringnoorden.nl/public_html/config.php on line 5
GoldenRaand Catering

Bestellen

BBQ Tips en Veiligheid

 

Het vlees en andere lekkernijen zijn in huis en de wijn staat koud.
De gasten zijn in aantocht. Lees, voordat je de houtskool-barbecue aanzet,
eerst de tips op deze pagina
. Zo staat niets een smakelijke barbecueparty
in de weg!

 

 

Tips

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue
  • Daartussen plaats je de aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt.
  • Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking
  • Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren
  • Heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed
  • Bestrijk het vlees op het rooster regelmatig met olie, zo blijft het vlees sappiger
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren.
  • Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard
  • Moeilijk te keren stukken vlees kunnen in een klem- of grillrooster worden gegrild
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt
  • Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dan vanzelf
  • Door gebruik te maken van aluminiumfolie of aluminiumbakjes kan het vlees niet verbranden en sappen en marinades kunnen niet in het vuur komen

 

 


 

Veilig barbecuen

  • Schenk of spuit nooit spiritus of andere brandbare vloeistoffen op de gloeiende of brandende houtskool.
  • Dit kan leiden tot een soort explosie, met alle nare gevolgen van dien
  • Houd kinderen uit de buurt van een hete barbecue
  • Zet altijd een emmer water of zand bij de barbecue om eventueel te kunnen blussen
  • Verplaats nooit een barbecue, waarvan de houtskool nog brandt of gloeit
  • Als je klaar bent met barbecuen, let er dan wel goed op of het vuur wel voor 100% is gedoofd.
  • Laat de kolen in het geheel opbranden voordat je de barbecue schoonmaakt

Copyright 2010 GoldenRaand Catering
Alle rechten voorbehouden.

GoldenRaand Catering
Golden Raand 19
9821 TK Oldekerk
M: 06-57994796
E: info@goldenraandcatering.nl